ajánlás
 

Ha hasznosnak találta honlapunkat, ide kattintva ajánlani tudja ismerősének! Köszönjük!

 
terhességi tesztek
 
 
 
a családtervezés kiválló eszköze
az ovulációs mikroszkóp bárhol használható
a családtervezés bármikor használható eszköze
 
 
Élettani alapok
 

AZ OVULÁCIÓS MIKROSZKÓP ALKALMAZÁSÁNAK ÉLETTANI ALAPJAI

Mit figyelünk meg a mikroszkóp segítségével, és hol történik a megfigyelt folyamat?

A menstruációs ciklus első időszakában a megnövekedett ösztrogén-hormon kiválasztás változást okoz a nyál és a méhnyakban keletkező cervix-váladék összetételében és kristályosodási képében. A nyál és a cervix-váladék kristályosodását a mindkettőben jelenlévő NaCl (nátrium-klorid) só feldúsulása okozza. Az ösztrogén hormon,cervix illetve a NaCl só koncentrációjának növekedése a tüszőrepedés (ovuláció) előtt 3-4 nappal következik be, és az azt követő 3-4 napig tart. Azután csökkenni kezd, és így kristályosodás már nem történik. A fogamzásképes időszakban mind a nyál, mind a cervix-váladék kristályosodási képe jellegzetes, erősen szálkás, páfránylevelekre emlékeztető képet mutat. Nem fogamzásképes időszakban, amikor kristályosodás nem történik, a látott képben nagyszámú körkörös, amorf alakzat található.

Egy szabályos -28 napos- ciklus esetén, a ciklus 11. napja körül a nyál és a cervix-váladék kristályosodási képe szálkás alakzatúvá válik. Ekkor feltételezhető, hogy a tüszőrepedés (ovuláció) 3 nap múlva a 14. napon várható. A tüszőrepedést követő 3-4 napig, vagyis a ciklus 17.-18. napjáig szálkás képet fog mutatni az ovulációs mikroszkóp.

Köztudott, hogy sok nőnek, nem szabályos – 28 napos – a ciklusa. Ezt sok minden okozhatja, befolyásolhatja. Érdemes rendszeresen használni az ovulációs mikroszkópot, mert segítségével pontos információt kaphat, hol tart éppen ciklusa.

Ha célja a fogamzásgátlás, a szálkás száradási képet mutató napokon tartózkodjon a nemi élettől. Amennyiben gyermeknemzés, megfoganás a célja, tudhatja, hogy a szálkás száradási kép megjelenése után, várhatóan a 3.-4. napon következik be a tüszőrepedés, vagyis azokban a napokban különösen érdemes nemi életet élni párjával, így van a legnagyobb esély a megtermékenyülésre.  

Az ovulációs mikroszkóp a családtervezés ideális, akárhányszor használható eszköze. Alkalmazása egyszerű, teljesen természetes, semmilyen mellékhatással nem jár. Az eljárás megbízhatóságát klinikai tapasztalatok, ovulációdiagnosztikai módszerekkel (pl.: hormonvizsgálat, ultrahang, laparoszkópia, hőmérsékletmérés) végzett összehasonlító vizsgálatok támasztják alá. Ámbár a módszer megbízhatósága megfelelő alkalmazása esetén magas fokú, a többi természetes módszerhez hasonlóan teljes biztonságot nem nyújthat. A módszer megbízhatósága más természetes módszerekkel együtt alkalmazva növelhető.

A termék alkalmazásával kapcsolatosan esetlegesen bekövetkező, nem kívánt terhességért a termék gyártója, illetve forgalmazója semminemű felelősséget nem vállal.

 
fogászat